Dolar 32,2398
Euro 35,0641
Altın 2.520,51
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 19°C
Az Bulutlu
Ordu
19°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 20°C

Huawei’nin ardından Xiaomi’ye açılan davalar artıyor

Huawei, kendisine ait teknolojileri çalmakla suçladığı Xiaomi’ye dava açmıştı. Çinli şirket, şimdi de Avrupa ve Hindistan’da mahkemeye verildi.

Huawei’nin ardından Xiaomi’ye açılan davalar artıyor
9 Mart 2023 07:56

Son zamanlarda bazı teknoloji şirketleri patentlerle ilgili anlaşmazlıklar yaşıyor. Şimdi bu şirketlere Xiaomi ve Huawei de eklendi.

Çinli teknoloji şirketi Huawei, kendisine ait dört patenti ihlal ettiği gerekçesiyle bir diğer Çinli şirket Xiaomi’ye dava açmıştı.

ABD’nin uyguladığı sıkı ambargolar nedeniyle akıllı telefon pazarında kan kaybeden Huawei, rakibini teknolojilerini çalmakla suçluyor.

Xiaomi’ye yeni davalar açıldı

Bu kez dokunmatik geri bildirim teknolojileri ile ilgili, Xiaomi’ye Avrupa’da ve Hindistan’da lisans davaları açıldı.

Dokunmatik geri bildirim teknolojileri geliştiren Immersion Corporation, bazı patentlerin ihlal edildiği gerekçesiyle Fransa, Almanya ve Hindistan’da Xiaomi’ye dava açtığını duyurdu.

Şirket, dokunmatik geri bildirim ile ilgili birden fazla patentin, Xiaomi akıllı telefonlarda izinsiz bir şekilde kullanıldığını söylüyor.

Şimdi Xiaomi’nin önünde iki seçenek var. Çinli şirket, ya Immersion Corporation ile uzlaşacak ve bir miktar tazminat ödeyecek, ya da mahkemenin karar vermesini bekleyecek.

ETİKETLER: , , ,