Dolar 32,2454
Euro 35,0654
Altın 2.519,21
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu 19°C
Az Bulutlu
Ordu
19°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 20°C

SIM kartları ve eSIM’leri ortadan kaldıran teknoloji: iSIM

Qualcomm’un en yeni işlemcisine dahil ettiği iSIM, eSIM’lerin ve fiziksel SIM kartların yerini alacak.

SIM kartları ve eSIM’leri ortadan kaldıran teknoloji: iSIM
3 Mart 2023 07:40

Günlük hayatta telefonlarımızda kullandığımız SIM kartları tamamen ortadan kaldırabilecek bir teknoloji olan eSIM, aslında telefonlara gömülü olarak gelecek bir SIM kart teknolojisi. Cihazın içine gömülü olan dijital eSIM’ler, değiştirilemiyor ve çıkartılamıyor.

eSIM sayesinde, birden fazla operatör kullanıyorsanız fazladan SIM kart almanız gerekmiyor. Telefondan, operatörler arasında geçiş yapabiliyorsunuz ve istediğiniz operatörü kullanabiliyorsunuz.

eSIM’leri ortadan kaldıran teknoloji: iSIM

Qualcomm’un en yeni işlemcisine dahil ettiği iSIM, eSIM’lerin ve fiziksel SIM kartların yerini alacak.

Snapdragon 8 Gen 2 platformuna dahil edilen iSIM veya Integrated SIM özelliği, hat değiştirme işlemini çok daha sorunsuz ve hızlı hale getiriyor.

eSIM’in aksine telefonun ana işlemcisinde bulunan iSIM, eSIM’e göre çok daha hızlı ve çok daha az alan kaplıyor.

Qualcomm’a göre iSIM teknolojisi, akıllı telefon üreticilerinin maliyetlerini düşürecek ve verimliliği artıracak. Ayrıca üreticiler, daha küçük boyutlu ve kompakt telefonlar üretebilecek. Aynı zamanda iSIM’ler, eSIM’lere kıyasla daha az güç kullanacak. 

Qualcomm, iSIM destekli cihaz satışlarının 2027 yılına kadar 300 milyona ulaşmasını bekliyor.

Yeni teknoloji, önce üst segment telefonlara, ardından giriş ve orta seviye modellere gelecek.

ETİKETLER: , , , ,